Wat is FSC-gecertificeerd hout?

Vorige Artikel 7 van 10 Volgende

Wat is FSC-gecertificeerd hout?

Ons assortiment houten speelgoed van BigJigs, PlanToys en Trixie, is gemaakt van duurzaam hout.  Deze merken gebruiken voor hun houten speelgoed rubberhout en /of  FSC-gecertificeerd hout.

Duurzaam hout

Rubberhout is afkomstig van rubberbomen. Van deze bomen wordt latex afgetapt om rubber van te maken. Na circa 25 jaar geven de rubberbomen geen latex meer en levert de plantage niets meer op. Vroeger werden de plantages afgebrand, maar tegenwoordig wordt het rubberhout gebruikt voor o.a.  houten speelgoed en meubels.

Hout dat het FSC-keurmerk draagt, is afkomstig van bossen die op een maatschappelijk verantwoorde manier onderhouden worden. Bij deze vorm van bosbeheer wordt rekening gehouden ( met ecologische, sociale en economische aspecten. Hierdoor zijn er een stuk minder nadelige gevolgen voor het milieu, de bossen en dieren die er leven. Ongeveer 85% van de dieren die er wonen is namelijk afhankelijk van het bos. Per minuut verdwijnen ongeveer 36 voetbalvelden aan bos. De bossen worden voornamelijk gekapt in Zuid-Amerka, Afrika en en Zuidoost-Azie. Ontbossing is superslecht voor het milieu en zorgt voor ongeveer 15% van de wereldwijde Co2 uitstoot. 

Door te kiezen voor speelgoed dat FSC-gecertificeerd is,  geef je de boseigenaar de mogelijkheden en middelen om het bos duurzaam te beheren. Dat betekent ook dat bos niet kan worden omgezet in gebieden voor palmolie-, soja- of veeteelt.  Door houten speelgoed te kopen dat het FSC-label draagt, draag je eigenlijk al direct bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarbij ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier. 

Wij verkopen zowel houten speelgoed van rubberhout als FSC-gecertificeerd hout.

© 2012 - 2022 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel