Over Ons

DeKleineVogelaar.nl is geboren in 2012, na de geboorte van onze eerste dochter. Een mooie, bijzondere periode en een nieuwe fase in ons leven. Dit was voor mij dé gelegenheid om het roer om te gooien.

Een webwinkel starten waarbij het kindje centraal staat én bijdragen aan een duurzame wereld, dat was het uitgangspunt. Baby’s, peuters en kleuters, kortom kleine kwetsbare kindjes; dáár wilde ik me op richten. Het is fijn om voor een doelgroep te werken, die je zelf goed kent en waarin ik mezelf herken. Want herkennen van behoeften, beleving en inleving vind ik belangrijk bij het samenstellen van een goed én origineel cadeau assortiment. Als (aanstaande) moeder wil je toch het leukste en het beste voor je kindje. En dit geldt vanzelfsprekend ook als je oma wordt of een leuk kraamcadeautje zoekt voor de baby van je vriendin.

Zelfs Anno 2017 worden er nog steeds kinderproducten verkocht worden die schadelijke stoffen bevatten of onveilig zijn. 7 van de 65 gesteste poppen (25-11-'17) zijn onvelig.... zomaar een voorbeeld van een onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit). Of gevaarlijke stoffen als BPA en andere giftige chemicaliën verwerkt in plastic speelgoed, katoen (en prints) en andere producten waar kinderen dagelijks mee in aanraking komen. Helaas zijn dergelijke meldingen geen zeldzaamheid. Je gelooft het haast niet, toch is het zo. Ik was zeer verbaasd. Zeker als je beseft dat er goede alternatieven zijn. Alleen vond ik het vaak zo lastig om deze duurzame en velige kinderproducten en merken te herkennen.

Ook hebben deze ‘groene’ cadeautjes soms nog last van een imagoprobleem. Groen klinkt nu eenmaal niet zo hip. Maar met ons assortiment  proberen we het tegendeel bewijzen: leuke, originele cadeaus die ook nog eens goed zijn voor mens en natuur. Wereldwijd selecteren we onze kraamcadeaus en kindercadeaus met daarbij de focus op originaliteit, werkomstandigheden en ecologisch beleid. We werken met gecertificeerde producenten maar ook met kleinere merken die bijvoorbeeld wel volgens de principes van fairtrade handelen, maar geen keurmerk dragen omdat het certificeren bijvoorbeeld te kostbaar is.  

In ieder geval veel plezier met online shoppen. Online, want we hebben geen fysieke winkel. Een bewuste keuze omdat we vanuit huis meer flexibiliteit creëren voor ons jonge gezin. We hopen in ieder geval dat je een mooi cadeau kunt vinden. Wil je nog meer informatie? Bekijk dan ook eens onderstaand filmpje: dit sluit helemaal aan bij ons gedachtegoed. En op de site van eenveilignest.nl vind je goede tips over een gezonde leefomgeving van je kindje.

Fijne dag.

Hartelijke groet, 
Hester Vogelaar  

Ps1. Lees ook het interview op OneWorld.nl, voor nog meer achtergrondinformatie. 
Ps2. Wij staan altijd open voor tips of feedback. Neem gerust contact op: hester@dekleinevogelaar.nl                                                            

   

© 2012 - 2019 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel