Navigatie

Over Ons

DeKleineVogelaar.nl is geboren in 2012, na de geboorte van onze eerste dochter. Een mooie, bijzondere periode en een nieuwe fase in ons leven. Dit was voor mij dé gelegenheid om het roer om te gooien.

Een webwinkel starten waarbij het kindje centraal staat én een beetje bijdragen aan een betere wereld, dat was het uitgangspunt. Baby’s, peuters, kleuters, maar ook de oudere kindjes, kortom kids; daar wilde ik me op gaan richten. Het is fijn om voor een doelgroep te werken, die je zelf goed kent. Want de beleving en inleving is juist zo belangrijk bij het samenstellen van een goed assortiment, vind ik. Als (aanstaande) moeder wil je toch het leukste en het beste voor je kindje. En dit geldt vanzelfsprekend ook als je oma wordt of een leuk kraamcadeautje zoekt voor de baby van je vriendin.

Als je in de media* hoort dat er zelfs anno 2016 nog steeds kinderproducten verkocht worden die schadelijke stoffen bevatten en beseft wat de negatieve gevolgen kunnen zijn voor het kindje, dan geloof je dat haast niet. Toch is het zo. Het gaat dan bijvoorbeeld om gevaarlijke stoffen als BPA en andere giftige chemicaliën verwerkt in plastic speelgoed, katoen (en prints) en andere producten waar kinderen dagelijks mee in aanraking komen. Ik was zeer verbaasd. Zeker als je beseft dat er goede alternatieven zijn. Alleen merkte ik dat het vaak zo lastig is om deze producten en merken te herkennen.

Ook hebben deze ‘groene’ cadeautjes soms nog last van een imagoprobleem. Groen klinkt nu eenmaal niet zo hip. Maar met ons assortiment zullen we het tegendeel bewijzen: leuke, originele cadeaus die ook nog eens goed zijn voor mens en natuur. Wereldwijd selecteren we onze kidsproducten met daarbij de focus op originaliteit, werkomstandigheden en ecologisch beleid. We werken met gecertificeerde producenten maar ook met kleinere merken die bijvoorbeeld wel volgens de principes van fairtrade handelen, maar geen keurmerk dragen omdat het certificeren bijvoorbeeld te kostbaar is.  

We werken elke dag hard aan uitbreiding van het assortiment, tevreden klanten en staan daarom altijd open voor feedback. Mocht je nog producten missen, leuke merken tegenkomen, een goede tip, of een suggestie hebben, laat het ons weten (hester@dekleinevogelaar.nl)! Bekijk ook eens het onderstaande filmpje; dit sluit helemaal aan bij ons gedachtegoed.

Hartelijke groet, 
Hester Vogelaar  

Ps. Lees ook het interview op OneWorld.nl, voor nog meer achtergrondinformatie. 


                                                                

 *Bron: VWA.nl, eenveilignest.nl

   

Vragen?

Chat met deKleineVogelaar.nl via Klets

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief:
Nu aanmelden
© 2012 - 2017 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel