Duurzaam slapen: babypyjama's, wiegdekens, ledikantdekens & slaapzakjes van biologisch katoen in het dieren thema.

Onze vrolijke babypyjama's, babydekens en slaapzakjes met dieren zijn gemaakt van biologisch katoen. Wij kiezen om 3 redenen voor bio katoen: 

1. de huid van baby's en kleine kindjes is kwetsbaar 

De babyhuid is kwetsbaar en sommige kindjes hebben zelfs last van eczeem die in veel verschillde vormen voorkomt. Omdat bij het verbouwen van 'normaal' katoen grote hoeveelheden kunstmest en andere chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, blijven er vrijwel altijd kleine hoeveelheden schadelijke stoffen achter. Stofjes waar de huid van de baby op kan reageren. Babyspullen van biologisch katoen zijn vrij van schadelijke stoffen en bovendien heerlijk zacht door een verhoogd absorberend vermogen. Met merken als Trixie, Fresk en Milkbarn bestaat onze duurzame babyuitzet uit babypyjama's, wiegdekentje ledikantdekens van biokatoen. En wat onze babyspullen om heerlijk te slapen uniek maakt, is dat ze ook gemaakt zijn in een dieren thema. Met dieren als vos, walvis, olifant, zwaan en giraf vind je altijd een duurzaam, veranwoord én origineel (kraam)cadeau of een mooie basis voor een verwantwoorde babyuitzet.  Een fijn idee als je stilstaat hoeveel uur je kindje onder een babydeken ligt of een pyjamaatje of slaapzak aan heeft. 

2. baby's en jonge kindjes slapen veel

Baby's slapen in het eerste jaar een groot deel van de dag. Liggen veel in hun eigen bedje, box, of draagdoek. En juist omdat kleintjes veel tijd doorbrengen in hun eigen bede, box of draagdoek vinden wij het belangrijk dat het materiaal waarmee ze in aanraking komen zoals een knuffeldoekje, dekentje, slaapzak, of hun pyjama gemaakt is van de beste materialen zonder schadelijke stoffen. Dat winden we een fijne basis om gezond en lekker te slapen. 

3. biologisch katoen is milieuvriendelijker

Bij het verbouwen van biologisch katoen maken boeren geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, wat veel beter voor het milieu en de natuur is. Omdat dat deze middelen de kans op het mislukken van de oogst verkleinen, moeten biologische boeren het over het algemeen doen met minder katoen per oogst. Mede om deze reden is biologisch katoen wat duurder. Omdat de impact op het mileu groot is kiezen wij voor een duurzaam alternatief en zijn de materialen waarin baby's slapen of in aanraking komen bij ons van biologisch katoen. 

Biologisch katoen is vrij van schadelijke stoffen en daardoor erg geschikt voor kindjes met een allergie maar ook en een goede keuze voor pasgeboren baby's en opgroeiende kindjes. Biologisch katoen wordt gekleurd met een gifvrije verf, met behulp van kleurstoffen uit de natuur. Biologisch katoen heeft verder een verhoogd absorberend vermogen en voelt superzacht aan. Een prettig idee als je stilstaat hoeveel uur je kindje onder een babydeken ligt, een pyjamaatje of kleertjes aanheeft.

© 2012 - 2024 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel