Fair Trade Original

Het assortiment van Fair Trade Original bestaat uit kinder keukenschortenmobielensierslingers en hangers voor de kinderkamer. Deze producten zijn niet alleen verantwoord, maar ook nog eens ontzettend leuk. Fair Trade Original levert een positieve bijdrage aan het bestrijden van armoede.

Bestrijden van Armoede

Fair Trade Original wil via ontwikkelingshandel met handelspartners en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede. Hierbij staan rendement, duurzaamheid in relatie, zelfstandigheid en eigenwaarde voor de producenten en handelspartners voorop. Fair Trade Original is werkzaam als stichting zonder winstoogmerk. De organisatie is opgericht in 1959 en importeerde in 1967 de allereerste fairtrade producten in Nederland.

Het is in sommige gevallen voor een kleinschalige producent moeilijk om aan een gestelde wettelijke kwaliteitseis voor EU landen te voldoen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat men er niet in slaagt gegarandeerd AZO vrije verfstoffen voor katoen in te kopen in alle gewenste kleuren. In dat geval wordt er gezocht naar andere kleuren of een andere oplossing, om altijd de kwaliteit te kunnen waarborgen. De bedrijfsconsultant van Fair Trade Original staat de producenten intensief bij in het realiseren van de gestelde eisen. Soms is dat via een adviestraject bij een specifieke handelspartner waarbij vooral naar lokale mogelijkheden gezocht wordt, soms ook door middel van een workshop waar meerdere producentgroepen aan deelnemen. Bekijk hieronder ons assortiment.Fairtrade Original deKleineVogelaar.nl

 

© 2012 - 2024 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel