Een rugtas voor je kindje, waar let je op?

Hoera, je kindje wordt binnenkort 4 jaar. Voor veel ouders is deze mijlpaal een goede reden om een kleuter rugzak aan te schaffen. Een rugzakje die in de smaak valt bij jouw zoon of dochter (of kleinkind), maar ook een tas die niet zomaar uit elkaar valt. Kortom: wat is een fijne kleuter rugzak? 

Praktisch

Een goede kinder rugzak is praktisch. Heeft een voorvak voor kleine spulletjes én heeft kwalitatief goede ritsen waaraan flink getrokken kan worden, zonder dat hij meteen kapot is. Er is voldoende ruimte voor een broodtrommel, drinkfles, gymschoenen en eventueel een setje kleren. Maar ook voor knutsels die de kleuter met veel trots thuis wil laten zien. Een fijne kleuter rugtas is groot genoeg voor al die kleuterspulletjes, maar net wat kleiner dan een rugzak voor volwassenen. Is de rugzak te groot, dan draagt deze niet fijn. In de tas kan je ook bijvoorbeeld je zwemspullen stoppen. Voor gymstassen kun je beter een kleiner tasje met een trektouwtje gebruiken, waar gymschoenen en gymkleding in passen.

Herkenbaar

Is je kindje op school aangekomen, dan stopt hij als eerste de rugzak in de daarvoor bestemde vakkenkast. Of de rugzak wordt bij de jas naast de luizentas gehangen. De eerste maanden op school, als alles nog nieuw is, hebben veel kindjes moeite om te onthouden wat van hen is. Daarom is het leuk om vooraf samen een rugzak uit te zoeken, of als ouders te kiezen voor een onderscheidend motiefje zodat de rugzak heel herkenbaar is voor je kleintje. Kies bijvoorbeeld een dier waar je kindje dol op is, of heel stoer vindt. Een dierenthema valt vaak in de smaak bij jonge kinderen. 

Duurzaam

Een rugzak moet tegen een stootje kunnen én gewassen kunnen worden. Waar jij met veel liefde een rugzak koopt, heeft je kleuter daar niet altijd een boodschap aan. Bij onze eigen meisjes zien regelmatig dat hun schattige rugzakje in de hoek gemeten is. Want, zo vertellen ze dan. Er was geen tijd meer om deze netjes op te bergen. Omdat de kleintjes vaak nog niet zo zuinig zijn op hun spulletjes, is het belangrijk dat een rugzak stevig is. En anno 2017 is het ook fijn te weten dat de rugzak gemaakt is onder goede arbeidsomstandigheden van goede materialen, zonder schadelijke stoffen. En een stevige rugzak gaat langer mee.  Het is fijn als de tas toch zeker wel meegaat tot einde groep 2 (kleuterschool). Vanaf groep 3 zijn de kindjes kleuter af en willen ze vaak een nieuwe tas. De rugzak kan dan nog mooi gebruikt worden voor zwemles of als logeertas bij een nachtje weg. 

Dieren rugzakken voor peuters en kleuters

DeKleineVogelaar heeft veel keus in kleuter rugzakken in het dieren thema. De rugzakken van Trixie zijn beschikbaar in de volgende dieren: vos, olifant, wasbeer, krokodil, leeuw, konijn en egel. Bekijk alle originele dieren rugzakken

 

© 2012 - 2021 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel