Wat is biologisch katoen?

Artikel 1 van 10 Volgende

Wat is het verschil tussen 'gewoon' katoen en biologisch katoen?

Biologisch katoen is niet schadelijk voor mens en natuur. Biologisch katoen is 'gewoon' katoen, waarbij tijdens het verbouwen geen kunstmest of synthetische bestrijdingsmiddelen is gebruikt. 'Gewoon' katoen wordt gezien als een natuurlijke vezel, maar bij het verbouwen worden enorme hoeveelheden kustmest en andere chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit om de kans op mislukken van de oogsten te verkleinen en daardoorde opbrenst te verhogen. ​Biologische boeren besparen op dure chemicalien, maar moeten genoegen nemen met minder katoen. Dit is één van de redenen waardoor biolgisch katoen duurder is dan normaal katoen. 

Biologisch katoen is vrij van schadelijke stoffen en daardoor erg geschikt voor kindjes met een allergie maar ook en een goede keuze voor pasgeboren baby's en opgroeiende kindjes. Biologisch katoen wordt gekleurd met een gifvrije verf, met behulp van kleurstoffen uit de natuur. Biologisch katoen heeft verder een verhoogd absorberend vermogen en voelt superzacht aan. Een prettig idee als je stilstaat hoeveel uur je kindje onder een babydeken ligt, een pyjamaatje of kleertjes aanheeft. 

Een internationale standaard voor biologisch katoen is Global Organic Textile Standard (GOTS). DeKleineVogelaar voert verschillende merken die voldoen aan dit internationale keurmerk. De babydekens, badcapes, babysaccesoires, slaapzakjes, pyjama's en het speelgoed van o.a Fresk,  ​Maud N Lil, 4NaturalKidsDavid Fussenegger en een groot deel van de Franck & Fischer collectie zijn GOTS-gecertificeerd. 

© 2012 - 2023 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel