Wat betekent Global Organic Textile Standard (GOTS)?

Vorige Artikel 2 van 10 Volgende

Wat is GOTS - gecertificeerd?

Het Global Organic Texile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Het betekent kortgezegd dat je de garantie hebt dat het textiel (babydeken, kleertjes of pyjama's) volledig duurzaam is geproduceerd. 

Kleding en textiel met het keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket. Om het keurmerk te bemachtigen moet door de hele productieketen heen, voldaan worden aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde én milieuvriendelijke productie tot de etikettering, verpakking en distributie. Een onderdeel van de GOTS certificering zijn ook de sociale criteria: minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. 

De wiegdekens, ledikantdekens, slaapzakjes, pyjama's en het speelgoed van o.a FreskMaud N LilDavid Fussenegger en een groot deel van de Franck & Fischer collectie zijn GOTS-gecertificeerd. Organic for Kids/pigeon voert het Engelse keurmerk voor biologisch katoen uitgegeven door de Soil Association; ‘Soil Association Organic Standard’. Ook deze producten voldoen volledig aan de regels van GOTS. 

© 2012 - 2024 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel