Wat is gifvrije verf?

Artikel 8 van 10

Wat is gifvrije verf?

Wat is gifvrije verf? Kort gezegd, deze verf of inkt bevat geen schadelijke stoffen. Omdat kindjes graag alles in de mond stoppen wil je niet dat ze in aanraking komen met schadelijke stoffen. Al het houten en kartonnen speelgoed van o.a. Plan Toys en Mudpuppy is afgewerkt met een verf of inkt op waterbasis of sojabasis.Onze pyjama's en dekentjes zijn gemaakt van biologisch katoen en voorzien van het GOTS-gecertificeerd.

Daarnaast hebben wij veilige vingerverf en waterverf in het assortiment. Deze knutselspullen van Oekonorm  vrij van schadelijke stoffen. Dat is helaas niet altijd het geval. In 2015 onderzocht de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) 29 vingerverfproducten. Op basis van dit onderzoek heeft de NVWA veertien soorten/merken vingerverf verboden. Deze vingerverfen werden niet niet veilig bevonden voor kinderen omdat deze niet voldeden aan de chemische en infomatie eisen.

Een tip: lees altijd goed de omschrijving  of het etiket, als je kindje in aanraking komt met product. Dan wordt meestal al snel duidelijk of je je kindje veilig kunt laten spelen. Twijfel je? Google dan de ingrediënten waarover je twijfelt. Dan kom je snel een stapje verder en heb je meer duidelijkheid. Heb je vragen over de cadeaus uit ons assortiment? Neem dat zeker even contact met ons op. We helpen je dan graag verder. 

© 2012 - 2024 deKleineVogelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel